طب سنتی

گیاهان ضد حساسیت: پیدا و پنهان حساسیت و آلرژی ها

راهنمایی برای استفاده موثر در پیشگیری و درمان حساسیت‌های فصلی و غذایی

برای ثبت آگهی و تبلیغات خود در نیازمندی های تبلیغو اینجا کلیک نمایید همچنین درصورت تمایل به نصب اپلکیشن تبلیغو میتوانید اپلکیشن تبلیغو را از کافه بازار نصب نمایید.
در خصوص گیاهان مفید برای پیشگیری و درمان حساسیت های فصلی و غذایی همان گونه که بعضی از گیاهان و میوه ها میتوانند حساسیت زا باشند، گیاهان زیادی نیز وجود دارند که دارای خاصیت ضد حساسیت میباشند باید اضافه نمود که در موارد معدود، بعضی از گیاهان ضد حساسیت خود ممکن است در برخی افراد ایجاد حساسیت نمایند. از جمله گیاهانی که به طور معمول در دسترس میباشند و میتوان آنها را به طور مرتب مصرف نمود و یا در رژیم غذایی قرار داد میتوان به انگور بادرنجبویه خارمریم، دارچین، زردچوبه، شاه تره، نارنج، سیاه دانه ،کندر گل ،مغربی درخت میخک و افدرا اشاره کرد.

نحوه و میزان کاربرد تعدادی از آنها به طور خلاصه شرح داده می شود:

انگور یا آب انگور را میتوان در فصولی که وجود دارد به طور تازه مصرف نمود، البته مطالعه در این مورد بر روی کشمش انجام نشده ولی به احتمال زیاد کشمش هم باید دارای این اثر باشد.

بادرنجبویه که از برگ آن استفاده میشود گیاهی با نام علمی Melissa Officinalis از خانواده ی نعناع است که از برگ آن استفاده می شود. می توان در هر نوبت ۵ گرم از برگ آن را به صورت دم کرده مصرف نمود. مصرف هر روز آن در حد ۵ تا ۱۰ گرم بلامانع است.
دارچین از گیاهان معروف و پر مصرف میباشد که پوست ساقه ی درخت دارچین است. پوست را به صورت پودر در آورید (پودر قهوه ای رنگ) آن را می توان به اشکال مختلف مصرف نمود حتی میتوان به طور مستقیم پودر را با غذاها و مایعات مصرف کرد.

بیشتر بخوانید:
گیاهی ضد درد ضد کرم ضد چسبندگی پلاکتها ، ضد میکروب ضد سرطان، ضدسم

مصرف هر نوبت ۱ تا ۲ گرم میباشد و میتوان تا روزی ۵ گرم و حتی بیشتر از آن نیز مصرف نمود. باید اشاره کرد که دارچین به ندرت میتواند در افراد ایجاد حساسیت نماید.
زرد چوبه پودر زردی است که همه آن را میشناسند و از ریشه گیاه زردچوبه به دست می آید. زردچوبه در ایران رویش ندارد و جزء اقلام وارداتی است.
زردچوبه از گیاهان با ارزش و دارای خواص زیادی است که باید به طور مرتب در غذاها از آن استفاده نمود. مصرف زردچوبه تا روزی ۳ گرم برای افراد بالغ بلامانع است. زردچوبه دارای خواص ضد درد ضد نفخ ضد اسپاسم، ضد سرطان قوى ضد التهاب اشتها آور، ضد حساسیت و ده ها خاصیت ارزنده دیگر است.

شاه تره گیاه بوته ای با برگهای نازک و ریز است که از مصرف بالایی در دنیا برخوردار میباشد.
مهم ترین خواص شاهتره به عنوان حافظ کبد و درمان امراض پوستی است که از قدیم مورد استفاده بوده است.
یکی از گیاهانی که به طور وسیع برای امراض کبد مصرف می شود، شاهتره است که به نام Fumitory در جهان مشهور میباشد.

از دیگر خواص شاهتره اثر ضد حساسیت آن است.

برای مصرف آن میزان ۵ گرم از برگ را با یک لیوان آب به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بجوشانید، سپس صاف کنید و قبل از سرد شدن بنوشید.

مصرف شاهتره برای افراد بالغ تا روزی ۵ گرم بلامانع است.

آب نارنج از دیگر گیاهان ضد حساسیت است. آب نارنج را می توان با تمام غذاها مصرف نمود. آب نارنج در اثر ماندن ممکن است تلخ شود، لذا بهتر است تازه مصرف شود.
گرچه عدد معینی برای مصرف روزانه ی آن داده نشده است. ولی مقدار زیاد آن ممکن است باعث تحریک معده شود. اما به نظر میرسد مصرف آن تا ۲ یا ۳ عدد در روز بلامانع باشد.

بیشتر بخوانید:
برای تسکین درد سرفه و درد سینه از این گیاه استفاده کنید

سیاهدانه نیز از گیاهان سودمند میباشد که خواص زیادی دارد.

مهم ترین خواص سیاه دانه شامل اثرات ضد میکروب ضد سرطان، ضد حساسیت، ضد ویروس، شیرافزا ادرار آور کاهش دهنده اوره خون محرک سیستم ایمنی بدن، محافظ کبد، مقوی معده محرک تنفس و اثرات دیگر است به نقل از یکی از کتب گیاهان دارویی مهم چاپ ۲۰۰۲ آمریکا ” پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد (ص) سیاهدانه را دوای همه دردها میدانستند و مصرف آن را به مسلمانان توصیه فرموده اند. روزانه می توان ۱ تا ۲ گرم از دانه سیاهدانه به صورت له شده یا چای و یا موارد دیگر استفاده نمود.
البته گیاهان دیگری هم به عنوان ضد حساسیت وجود دارند که دسترسی به آنها مشکل بوده و یا ممکن است در مواردی دارای محدودیت مصرف باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا